CoolSculpting Werkt coolsculpting echt? Feiten en fabels!

Werkt CoolSculpting echt?

Deze vraag krijgen we een aantal keren per dag. Het meest sprekende antwoord is klanten die terugkomen omdat hun behandeling zo goed heeft gewerkt. Ze zijn hun lovehandles kwijt en willen nu ook het rolletje onder hun buik weg of de vrouw die goede resultaten had op haar bovenarmen en nu ook haar bovenbenen wil aanpakken. Kijk ook naar de video van de test door de Consumentenbond.

Omdat er vele vragen zijn, hebben we de 10 meest voorkomende feiten en fabels over CoolSculpting voor je op een rij gezet.

1. Verwijderde vetcellen door CoolSculpting kunnen niet terugkeren en zijn permanent geëlimineerd.

Feit. Je lichaam heeft een vast aantal vetcellen. Als deze cellen eenmaal zijn verwijderd via Cryolipolyse, komen ze niet meer terug. Echter, als je een ongezonde levensstijl behoudt, groeien de overgebleven vetcellen, waardoor je lichaam weer uit vorm kan raken. Een gezonde levensstijl na de behandeling is daarom essentieel voor blijvende resultaten.

2. Ik kan dezelfde resultaten behalen met goedkopere vetbevriezingstechnieken.

Fabel. Door het grote succes van Coolsculpting, de uitvinder van cryolipolyse (17 miljoen behandelingen), zijn diverse Chinese en Koreaanse fabrikanten de machine gaan namaken. Bijna dagelijks krijgen we aanbiedingen voor machines voor een fractie van de prijs die claimen hetzelfde te kunnen. We hebben diverse machines getest. Resultaten zijn heel kortdurend en hebben weinig beveiligingsmechanisme. Goedkoop is in dit geval duurkoop.

Bovendien ben je met CoolSculpting verzekerd en zijn alle behandelaars medisch (BIG) geschoold.

3. CoolSculpting is een pijnlijke behandeling.

Fabel. Tijdens de eerste 5-10 minuten kan er gevoeligheid zijn, maar daarna voelt het behandelde gebied verdoofd door de kou en verdwijnt de gevoeligheid. Na de behandeling is het prettig om losse kleding te dragen, omdat het behandelde gebied nog enigszins verdoofd kan aanvoelen. Dit gevoel kan een aantal dagen aanhouden en kan als apart gevoel worden omschreven maar niet echt als pijnlijk.

4. CoolSculpting is niet alleen geschikt voor vrouwen.

Fabel. Het is een van de meest populaire behandelingen voor mannen. Laserontharing staat op nummer één, gevolgd door CoolSculpting voor de buik en love handles. Dit zijn hardnekkige gebieden om lokaal vet te verminderen. Wij zien in onze klinieken 60% vrouwen en 40% mannen. Vrouwen komen natuurlijk voor meer type behandelingen (buitenkant benen, binnenkant benen, knieën, bovenarmen, BH vetjes op de rug, billen), mannen focussen zich op lovehandles, buik, onderkin en overmatige vet bij de borst.

5. CoolSculpting is al 18 miljoen keer als behandeling uitgevoerd wereldwijd.

Feit. De VS staat bekend om het gebruik van cosmetische ingrepen, en Cryolipolyse is er een populair begrip geworden voor lichaamscontouren. CoolSculpting wint wereldwijd aan populariteit en is inmiddels 18 miljoen keer uitgevoerd, waaronder vele celebrities.

In Nederland zijn er 12 locaties waar je met de officiële CoolSculpting apparatuur behandeld kan worden. Wereldwijd zijn het er 6.500. De Verenigde Staten is bij uitstek een land waar ze veel aan bodycontouring doen en daar hebben ze 4.153 klinieken/artsen die CoolSculpting aanbieden. Maar ook in landen als Brazilie, China, Japan en India is het heel groot. In totaal zijn er 18 miljoen behandelingen uitgevoerd waarvan inmiddels meer dan 1 miljoen met de nieuwe CoolSculpting Elite.

6. Ik kan mijn onderkin laten weghalen met CoolSculpting.

Feit. De onderkin kan worden aangepakt met Coolculpting. Hiervoor wordt een kleinere behandelkop gebruikt om goed op de kin aan te sluiten, waardoor de kaaklijn en kin meer worden geaccentueerd.

7. De behandeling is geschikt voor iedereen.

Fabel. CoolSculpting is geen oplossing voor obesitas of overgewicht, omdat je het subcutane (knijpbare) vet aanpakt. Mensen met een BMI van 29 en hoger hebben veel meer last van visceraal vet (ongezond vet rondom de organen). Daar kan een CoolSculpting applicator niet komen en kunnen we dus niets aan doen. Daar past een goed programma  gericht op gezonde levensstijl en lichaamsbeweging. Voorafgaand aan de behandeling beoordelen wij of deze geschikt is voor jou. Een regel die wij hanteren is: “if you can squeeze it, we can freeze it”.

8. De behandeling moet worden uitgevoerd door een medisch geschoold persoon.

Fabel. Hoewel dit niet verplicht is hanteren wij dit als stelregel. Het is belangrijk om naar de juiste specialist met de juiste apparatuur te gaan. Al onze medewerkers zijn BIG-geregistreerd, let hierop bij het aanvragen van een behandeling. De BIG-registratie is er om de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door behandelaars. 

9. CoolSculpting Elite kent nauwelijks risico’s die er met andere apparatuur mogelijk wel nog is.

Feit. Hoewel er nog geen wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is, zien wij als CoolSculpting Kliniek dat de nieuwste generatie machine (CoolSculpting Elite) bij ons na bijna 10.000 behandelingen nog steeds geen PAH is voorgevallen. De verbeterde kop en andere koudeverdeling zouden redenen kunnen zijn voor minder stress in de behandelde delen, maar dit moet beter onderzocht worden.

10. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Feit. Na één behandeling zie je resultaat. Niet direct na de behandeling maar na een periode van 2 tot 3 maanden. De vetcellen moeten eerst kapot gaan en dan opgeruimd worden door het lichaam, na ongeveer 6 weken zie je de eerste resultaten en dit moet verder uitwerken. Na 3 maanden kom je bij ons op een nacontrole en kijken we of het goed voor je heeft gewerkt. Mensen met wat meer vetvolume kunnen dan besluiten om nog te gaan voor een tweede behandeling om het resultaat nog verder te verfijnen.

Vier het met ons mee!

Gratis plaatsingen ter waarde van 430 euro bij de aanschaf.

Actie geldig tot 31 augustus 2024 en is persoonsgebonden.