Veelgestelde vragen over CoolSculpting

In onze CoolSculpting Klinieken worden iedere dag vragen gesteld. Begrijpelijk!

Degene die het vaakst voorbij komen, voegen we toe aan onderstaande lijst.

Wanneer de vetcellen sterk zijn gekoeld, sterven ze af. In de periode na de behandeling verwerkt het lichaam de vetcellen op een natuurlijke manier. Eenmaal afgevoerd keren de vetcellen niet meer terug.

De druk van het vacuüm zuigen van de applicator kan een gevoel van hard trekken of knijpen veroorzaken. Zodra het koelen begint, ervaar je de eerste paar minuten een behoorlijke mate van druk en intense kou. Deze sensaties verdwijnen snel. Veel mensen lezen of kijken tv tijdens hun behandeling.

De CoolSculpting-procedure is FDA-gecertificeerd. Er zijn al meer dan 17 miljoen behandelingen wereldwijd uitgevoerd. Daarvan hebben wij er minimaal 70.000 uitgevoerd. Het is een bewezen, zeer veilige en effectieve niet-operatieve methode voor het verwijderen van vetcellen.

Tijdens de procedure kun je een gevoel ervaren van hard trekken, knijpen, gevoelloosheid of druk op de huid. Veel cliënten hebben minimaal ongemak na de procedure. Echter, je kunt één of meer van de volgende sensaties ervaren in het behandelde gebied: zwelling, jeuk, tintelingen, gevoelloosheid, gevoeligheid bij aanraking, pijn, kramp, blauwe plekken of roodheid.

Alle verschijnselen verdwijnen binnen twee tot drie weken vanzelf.

Indien je bekend bent met cryoglobulinemia, het Donath-Landsteiner syndroom of extreme gevoeligheid voor kou, zoals koude-urticaria of de ziekte van Raynaud dan kun je helaas geen CoolSculpting-behandeling ondergaan. Daarnaast is de CoolSculpting-procedure geen oplossing voor obesitas/ overgewicht. Zoals bij elke medische procedure beoordelen onze specialisten of je geschikt bent voor de ingreep.

Ja, dat kan. De CoolSculpting-procedure is een niet-operatieve methode, dus de meeste cliënten kunnen direct na de behandeling hun dagelijkse routine oppakken en meteen weer aan hun werk. Meestal volgt er slechts minimaal ongemak en een korte hersteltijd na de CoolSculpting-procedure.

Na de CoolSculpting-procedure vindt een geleidelijke vermindering van de dikte van de vetlaag plaats. De eerste veranderingen worden meestal na 6 tot 8 weken duidelijk. De meest zichtbare resultaten zie je na 3 maanden. Het lichaam zal tot vier maanden na de procedure doorgaan met het op een natuurlijke wijze afvoeren van de behandelde vetcellen. Bekijk de voor en na-foto’s van anderen voor een overview van resultaten.

Cryolipolyse is een ander woord voor het bevriezen van vetcellen. CoolSculpting van Allergan is gebaseerd op jarenlang intensief wetenschappelijk onderzoek door Dr. D. Manstein en Dr. R. Rox Anderson van de Harvard Medical School. Deze wetenschappers deden jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar het koelen van vetcellen op een precieze en constante temperatuur. Lees er meer over op de pagina Wat is Cryolipolyse?

De CoolSculpting van Allergan (voorheen Zeltiq)-behandeling werkt zo goed dat er helaas bedrijven zijn die misbruik maken van de populariteit van de behandeling. Met misleidende informatie en slimme marketingcampagnes bieden sommige organisaties een behandeling aan die lijkt op die van CoolSculpting. Ze claimen dat hun apparaat, dat soms sterk lijkt op het CoolSculpting-apparaat, dezelfde resultaten biedt. Maar een imitatie-apparaat koelt alleen de huid. Dat wil dus niet zeggen dat hierdoor cryolipolyse (vernietiging van vetcellen) plaatsvindt. Het is ook niet wetenschappelijk bewezen dat deze apparaten veilig zijn en daadwerkelijk vetcellen definitief vernietigen. Imitatie-apparaten kunnen geen CoolSculpting-behandeling uitvoeren en hebben ook geen FDA-certificatie. Alleen de CoolSculpting van Allergan-apparatuur beschikt over het belangrijke FDA-keurmerk. Zeltiq Aesthetics bezit exclusief de patenten en merkrechten op de cryolipolyse-techniek en CoolSculpting.

Het is niet nodig om supplementen of pillen te nemen en je hoeft niet te starten met een nieuw dieet of extra sportactiviteiten. Veel cliënten voelen zich na hun behandeling extra gemotiveerd om goed voor zichzelf te zorgen en zo een gezonde lifestyle te handhaven. Zorg na de procedure voor een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging om zo tevreden te blijven met het eindresultaat en je figuur.

De prijzen van alle officiële aanbieders van CoolSculpting by Allergan liggen gemiddeld tussen de 465 en 500 euro per plaatsing. Aanbieders met lagere prijzen werken niet met de bewezen effectieve & veilig gekeurde CoolSculpting-apparatuur en behandelen doorgaans ook niet onder toezicht van een arts.

De technologie en wetenschap achter CoolSculpting zijn de belangrijkste redenen waarom de behandelingen niet goedkoop zijn. Cryolipolyse is een heel mooie techniek met zeer veel mogelijkheden en voor bijna iedereen geschikt, maar het is wel van belang dat de juiste apparatuur wordt gebruikt en dat je wordt behandeld door gecertificeerde specialisten. Apparatuur die niet afkomstig is van de firma Zeltiq biedt niet het juiste resultaat en is ook niet bewezen veilig.

CoolSculpting kun je vergelijken met liposuctie. CoolSculpting is echter vele malen veiliger en geeft, in tegenstelling tot liposuctie, slechts minimaal ongemak na de behandeling. Daarnaast hoef je niet onder narcose en worden er geen verdovingen of injecties gebruikt.

Bij de CoolSculpting Kliniek ben je verzekerd van een behandeling met de officiële, FDA-goedgekeurde apparatuur van Zeltiq. Ook zijn al onze mensen gecertificeerd CoolSculpting Specialist en staan zij onder toezicht van onze cosmetisch artsen.

Vier het met ons mee!

Gratis plaatsingen ter waarde van 430 euro bij de aanschaf.

Actie geldig tot 31 augustus 2024 en is persoonsgebonden.