De CoolSculpting ervaring van Saskia van Langevelde

In juni 2017 kwam Creative Director Saskia van Langevelde van tijdschrift Glamour bij ons langs in Amsterdam. Ze was met editor-collega’s verschillende cryo-behandelingen aan het testen en hiervoor werd ook CoolSculpting meegenomen.

Na drie maanden is mijn buik echt strakker, hoera! Stiekem wil ik deze behandeling nu ook graag op mijn bovenarmen.

Saskia van Langevelde

Waarom CoolSculpting?

“Ik heb een dochter en zoon van acht en zes; hun komst heeft wat sporen achtergelaten. Trouwens, de friet, cola en tompouces ook! Ik neem me voor zelf drie kilo af te vallen, daarna mag ik op zoek naar hulptroepen. Uiteindelijk kies ik voor vet bevriezen op mijn buik. Omdat het gericht werkt en de resultaten goed schijnen te zijn.”

Verwachtingen

“Het schijnt een fluitje van een cent te zijn. Ze bevriezen plaatselijk je vet, waarna je het uit plast. Is het echt zo gemakkelijk? Ik hoop vurig dat ik er een strakke buik aan overhoud.”

De behandeling

“In een intakegesprek vertelt een medewerkster me hoe lang de behandeling duurt, wat ik kan verwachten en ik zie foto’s van mensen die al behandeld zijn. De medewerkster is van mijn leeftijd en heeft de behandeling ook zelf ondergaan. Daardoor kan ze mijn vragen – doet het pijn? wanneer zie ik resultaat? – goed beantwoorden. 

Bij de tweede afspraak mag ik op de weegschaal (slik), word ik opgemeten en maken ze foto’s van mijn buik. Bij de derde afspraak ga ik de behandeltafel op. Ik lig in een prachtige kamer met uitzicht op het Vondelpark. Mijn probleemgebied, mijn buik, wordt verdeeld in vier gedeeltes en met stiften afgetekend. 

Op het afgetekende gebied wordt een apparaat geplaatst, dat mijn huid naar binnen zuigt. Klinkt eng, maar ik voel er niks van. Daarna wordt mijn huid heel koud. Dit is even gevoelig, maar na een paar minuten raakt mijn huid verdoofd en voel ik niets meer. Na een half uur wordt het apparaat verwijderd en krijg ik een bindweefselmassage. Tja, dat is even niet zo fijn. Wat ik prettig vind, is dat de behandeling overzichtelijk is: zo weet je dat die massage twee minuten duurt, dus je kunt aftellen tot het voorbij is. Na vier rondes bevriezen mag ik naar huis.”

Inmiddels werken wij in alle CoolSculpting Klinieken niet meer met de apparatuur die toen bij Saskia gebruikt is. Dit is allemaal vernieuwd naar de CoolSculpting Elite. Het principe van de behandeling blijft hetzelfde, maar het gaat sneller, er kunnen twee applicators tegelijkertijd worden gebruikt en het is effectiever.

Voors en tegens

“De kliniek is mooi en de behandelaars zijn vriendelijk en professioneel. Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is dat je pas na een tijd resultaat ziet. Als je geluk hebt na vijf weken, maar soms pas na drie maanden. En je moet er wel even voor sparen.”

Resultaat

“Na drie maanden is mijn buik echt strakker, hoera! Stiekem wil ik deze behandeling nu ook graag op mijn bovenarmen. Ik zou CoolSculpting absoluut aanraden aan mijn vriendinnen.”