De CoolSculpting ervaring van Monica Lee

Monica Lee, oprichtster van het blog Forever 39, heeft in 2018 CoolSculpting getest bij een van onze klinieken. Hieronder haar review.

Vet brevriezen

“Vet bevriezen alias coolsculpting? Eigenlijk nog nooit over nagedacht. Ik heb wel eens van deze methode gehoord. Je bevriest het vet plaatselijk en daardoor verdwijnt het. Klink heel mooi, maar zou het echt werken? Na de nodige research en een nachtje erover slapen besloot ik het gewoon te proberen. Ik ben nl. over algemeen best tevreden met mijn lichaam, want ik ben maar liefst blijvend 20 kilo afgevallen. Alleen mijn hardnekkige buikje zou wel wat minder ronding mogen hebben. Dus mijn buikvet bevriezen lijkt me best een goed idee. Bovendien blijkt Coolsculpting Kliniek te beschikken over een écht werkend apparaat (waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen) en zijn alle behandelaars medisch opgeleid en BIG-geregistreerd. Klinkt goed dus!”

Monica Lee tijdens haar CoolSculpting ervaring

Voordat ik aan deze behandeling begon, was ik eerlijk gezegd best een beetje sceptisch. Maar dat werkt dus écht, zo heb ik zelf ondervonden.

Monica Lee

Mijn buikvet bevriezen

“Tja, dat buikje van mij. Ik ben er nu eenmaal mee geboren en het is nooit meer weggegaan. Ook niet na mijn enorme gewichtsverlies van 20 kilo. En na 2 zwangerschappen was het helemaal een voldongen feit dat naveltruitjes niet echt voor mij zijn bedoeld. Vond ik allemaal prima, want ik beschik over genoeg andere kwaliteiten. En bovendien luister ik niet naar de roepnaam ‘Doutzen’ of ‘Gisele’ en hoef ik mijn brood niet te verdienen met het modellenvak. Anyway, dat buikje had ik dus gewoon geaccepteerd. Totdat ik dus van CoolSculpting hoorde en dat mocht komen proberen. We gaan dus ons buikvet bevriezen!”

Het apparaat

“Het apparaat is ontwikkeld door dezelfde onderzoekers van Harvard en het bedrijf Zeltiq. Het is goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse Voedsel-en Warenautoriteit. Dit geeft een extra waarborg, want deze instantie is erg streng. Het werkt allemaal heel simpel. Je wordt aan het apparaat gekoppeld. Dit gaat door middel van een slang met een soort stofzuigermondstuk dat vacuüm zuigt. Door die slang wordt vervolgens de ijskoude lucht aangevoerd en wordt je vet plaatselijk bevroren. Vet cool dus, deze methode!”

Welke gebieden?

“Met het apparaat kan je niet alleen je buikvet bevriezen. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om die eeuwige lovehandles weg te toveren. Of om je dijbenen een maatje kleiner te krijgen. En het schijnt zelfs mogelijk te zijn om een onderkin te laten verdwijnen.”

Hoelang duurt de behandeling?

“Er wordt gewerkt met zogenaamde cycles. Je hebt er vaak meerderen nodig en ze duren 35 minuten per stuk. Ik heb 4 cycles gehad op mijn buik, met tussendoor 15 minuten pauze. In totaal was ik dus zo’n 2,5 uur bezig. Tijdens een cycle kan je trouwens doen waar je zin in hebt, als je maar stil blijft liggen. Ik heb bijvoorbeeld lekker een tijdschrift gelezen.”

Inmiddels werken wij in alle CoolSculpting Klinieken niet meer met de apparatuur die toen bij Monica gebruikt is. Dit is allemaal vernieuwd naar de CoolSculpting Elite. Het principe van de behandeling blijft hetzelfde, maar het gaat sneller, er kunnen twee applicators tegelijkertijd worden gebruikt en het is effectiever.

Wanneer zie je resultaat?

“De afvoer van de vetcellen is een heel geleidelijk proces. Maar 12 weken na de CoolSculpting behandeling moet duidelijk zijn wat het eindresultaat is. Bij mij is trouwens tijdens de intake al gezegd dat ik waarschijnlijk nog een ronde nodig zal hebben. Heb ik weer, haha! Maar dat wordt pas definitief in april, als mijn 12 weken erop zitten, beoordeeld.”

Wanneer zie je resultaat?

“Op dit moment kan ik zelf nog niet goed zeggen wat het eindresultaat is, omdat de behandeling net is gedaan. Maar voor mijn gevoel is mijn grote buikvriend al een beetje aan het inkrimpen. Verder heeft bij Coolsculpting Kliniek maar liefst 92% van de klanten profijt van de behandeling. Door de behandeling verdwijnt een percentage van 25 tot 35% van de vetcellen. Best veel dus! Nb: let goed op. Er zijn veel copycats in de markt, die beweren dat ze op dezelfde manier buikvet bevriezen. Helaas worden hierbij vaak goedkopere, niet werkende apparaten gebruikt die zelfs schadelijk kunnen zijn. Bij Coolsculpting Kliniek weet je zeker dat ze het echte apparaat gebruiken en dat de mensen voldoende gekwalificeerd (en BIG-geregistreerd) zijn.”

Verschil CoolSculpting en Liposuctie

“Liposuctie is een bekende manier om vet te verliezen. Maar wat is nu het verschil met CoolSculpting? Ten eerste is CoolSculpting geen pijnlijke, chirurgische ingreep. Liposuctie wel. Verder heb je bij een liposuctie te maken met een hersteltijd. Deze heb je bij CoolSculpting niet. Nog een voordeel: bij CoolSculpting gaat het proces heel geleidelijk, waardoor je geen slappe huid krijgt. Je mag echter niet te veel vet hebben om voor een CoolSculpting behandeling in aanmerking te komen. Dit houdt in dat je BMI (Body Mass Index) niet hoger mag zijn dan 30.”

Mijn ervaring met CoolSculpting

“Het begint allemaal met een intake, zodat zorgvuldig kan worden beoordeeld of je geschikt bent. Ook word je tijdens de intake goed geïnformeerd over de behandeling. Nadat ik was goedgekeurd en uitgebreid mijn vragen had gesteld, was het tijd voor de behandeling. Deze onderging ik bij Coolsculpting Kliniek in Rotterdam. Ik vond het best een beetje spannend allemaal! Gelukkig stelde de aardige behandelaar mij meteen op mijn gemak. Er werden eerst foto’s gemaakt van mijn buik, zodat we straks in april goed het verschil kunnen zien. Daarna begon het echte werk waarbij je aan het apparaat wordt gekoppeld. In het begin een klein beetje onaangenaam, maar na een paar minuten voel je niets meer. En je kan lekker lezen, appen of je boodschappenlijstje maken, zodat de tijd voorbij vliegt.”

Na de behandeling

“Na de sessie had ik wel een beetje last van mijn buik. Deze voelde wat beurs aan. Twee dagen na de behandeling hardlopen was bijvoorbeeld geen goed idee. Dat voelde ik wel…. Maar na een paar dagen was het ‘business a usual’ en merkte ik niet meer dat er iets was gebeurd. Verder masseer ik momenteel elke dag mijn buik, want dat schijnt het effect te verhogen. Dus dat doen we dan maar braaf!”

Tussenstand

“Het is nu 4 weken na de CoolSculpting behandeling. Nog even 8 weken geduldig wachten en dan weten we wat het eindresultaat is. Ik kan niet wachten. Uiteraard zal ik je te zijner tijd uitgebreid laten weten hoe alles heeft uitgepakt. Ondertussen ben ik alvast heerlijk leuke, nieuwe bikini’s aan het kopen, want die staan deze zomer vast helemaal top!”

Controle

“Drie maanden geleden liet ik mijn buik behandelen en nu was het tijd voor de controle. De controle gebeurt op dezelfde plek van de behandeling, in mijn geval bij CoolSculpting Kliniek in Rotterdam. Tijdens deze controle wordt bekeken welk effect de behandeling heeft gehad. Er worden opnieuw foto’s gemaakt, zodat je duidelijk kan zien of het allemaal een beetje zoden aan de dijk heeft gezet.”

Mijn resultaat

“Tja, super spannend natuurlijk om te horen of de behandeling zin heeft gehad! Nu vond ik zelf al dat mijn buikvriend wat minder prominent aanwezig is. En dat werd inderdaad ook geconstateerd tijdens de controle. Zo’n 25% buikvet ben ik kwijt, yeah!!! Hij is echt een stuk platter geworden door de behandeling. Wel zal ik nog één behandeling nodig hebben voor de finetuning. Dit was geen verrassing, want bij de intake was dit al tegen me gezegd. Helemaal prima, want het eindresultaat wordt vast prachtig!”

Eindoordeel

“Voordat ik aan deze behandeling begon, was ik eerlijk gezegd best een beetje sceptisch. Ik hoorde namelijk ook verhalen dat het niet zou werken. Dat komt omdat er veel copycats in de markt zijn die gebruik maken van namaakapparaten. Bij CoolSculpting Kliniek doen ze alleen maar ’the real thing’ met het originele CoolSculpting apparaat. En dat werk dus écht, zo heb ik zelf ondervonden. Mijn buikomvang is aanzienlijk minder geworden. Dus ik denk dat ik de hele zomer maar gewoon in bikini ga rondparaderen ;-).”

Begin nu
als je er weer
strak uit wilt zien
De voordelen van CoolSculpting
Sebastiaan Kranenburg
KNMG Cosmetisch Arts

“Het is van essentieel belang om als cosmetische arts te beschikken over meerdere kwaliteiten strevend naar de optimale en gewenste zorg. Met een KNMG certificering kan de cliënt bewust en transparant kiezen voor kwaliteit. 

CS Team
Begin nu als je er weer
strak uit wilt zien