De CoolSculpting ervaring van Lonneke Nooteboom

Lonneke Nooteboom, voormalig eigenaresse van Style My Day, liet in 2017 haar vetjes bevriezen bij CoolSculpting Kliniek. Hieronder haar review.

Als ik heerlijk op een comfortabel behandelbed lig en voorzien ben van een lekker kopje thee gaan we beginnen.

Lonneke Nooteboom

Waarom CoolSculpting?

“Nou ik dus wel en ik irriteer me dus meest aan het vet op mijn buik. Na 3 kids en het bereiken van de +40 leeftijd is het gewoon erg moeilijk om dit ‘plaatselijk’ vet weg te krijgen. Maar nu bestaat er dus de mogelijkheid om dit vet te laten bevriezen waardoor het dus WEL verdwijnt! Té ideaal toch?

Ik onderga deze behandelmethode om mijn buikvet te laten verdwijnen en Ik ben enorm blij en ontzettend nieuwsgierig wat er gaat gebeuren en wat de uiteindelijke resultaten zullen zijn! Daarom neem ik jullie mee op mijn “IF YOU CAN SQUEEZE IT, YOU CAN FREE IT” journey met Coolsculpting Kliniek.

De intake

“Vandaag ben ik op bezoek bij het Coolsculpting Kliniek. In alle Coolsculpting Kliniek vestigingen wordt gewerkt met twee machines hierdoor kunnen dus twee gebieden tegelijkertijd aan gepakt worden.

Om te beginnen heb ik eerst een intake-gesprek met Daniëlle. Tijdens het gesprek bespreken we wat de behandeling precies inhoudt en legt Daniëlle mij ook uit dat de behandelingen bij Coolsculpting Kliniek echt een medische behandeling is en GEEN cosmetische behandeling(!) die je vaak bij de een schoonheidsspecialiste kunt ondergaan. Daar worden enorm veel vergissingen in gemaakt; bij een cosmetische behandeling worden andere apparaten gebruikt en wordt het vet veel minder bevroren dan de ECHTE medische variant. Daarom zijn de resultaten bij de cosmetische behandeling veeeel minder goed. CoolSculpting vindt van buitenaf plaats, zonder operatie, er is dus geen verdoving nodig! Dit is iets wat ik zelf heel belangrijk vind want ik vind een operatie wel eventjes iets anders en daar zou ik zelf ook niet zo snel voor kiezen. Hier krijg je dus dezelfde resultaten maar dan zonder snijden en narcose, wordt mij verteld. Ook vindt ik het heel fijn dat er goed wordt uitgelegd wat voor eventuele pijn ik kan gaan voelen en verder kan ik echt alles aan Daniëlle vragen. Na het intakegesprek is het voor mij dus helemaal duidelijk wat er mij te wachten staat! Ik ben er bijna klaar voor!”

De behandeling

“Oké, ik weet nu goed wat de behandeling precies inhoudt maar dan is het nog de vraag welke cycles we eigenlijk gaan behandelen! Om te beslissen welke cycles er vandaag aangepakt zullen worden, gaat Daniëlle eerst even checken of mijn bindweefsel soepel genoeg is op de plekken die eventueel behandeld kúnnen worden. Het blijkt uiteindelijk dat ik een ideale cliënt ben (wist ik allang want je kunt mijn vet echt wel squeezen) en dat betekent dat de behandeling overal goed uitgevoerd kan worden. CoolSculpting zou bij mij o.a. uitgevoerd kunnen worden op mijn heupen, bovenarmen en zelfs de binnenkant van mijn knieën. Dit is voor mijn een plek waar vet zich ophoopt en echt met geen mogelijkheid weg te krijgen is. Uiteindelijk kies ik er, in overleg met Danielle toch voor om voor nu te beginnen met de baby-vetjes op mijn buik. Dit omdat ik het toch wel heel leuk zou vinden als dat straks weg is voor de zomer!

Nu er is besloten welk gebied we gaan behandelen gaat Daniëlle foto’s van mij maken zodat we over een paar maanden het voor-na resultaat goed kunnen zien. Excuseer dat ik deze foto’s niet toevoeg maar deze zijn zo on-charmant! Bij de meeste mensen is in 8 weken al een duidelijke verbetering zichtbaar, want na ca. 3 maanden is er een strak eindresultaat behaald dus ik begin al te rekenen. Mooi… dat lukt dus perfect voor de zomer!

Nadat we foto’s hebben gemaakt is het zover en mag ik mee naar de behandel kamer. Vandaag wordt mijn buik dus behandeld en dit zijn in totaal 4 cycles. Ik word vandaag met de nieuwste applicatoren van CoolSculpting behandeld en er worden ook telkens 2 cycles tegelijk behandeld. Per cycle duurt dit 35 minuutjes dus dit betekent dat alles in totaal maar 1 uur en 10 minuten duurt. Dat is toch ongelofelijk?”

Inmiddels werken wij in alle CoolSculpting Klinieken niet meer met de apparatuur die toen bij Ina gebruikt is. Dit is allemaal vernieuwd naar de CoolSculpting Elite. Het principe van de behandeling blijft hetzelfde, maar het gaat sneller, er kunnen twee applicators tegelijkertijd worden gebruikt en het is effectiever.

“Als ik heerlijk op een comfortabel behandelbed lig en voorzien ben van een lekker kopje thee gaan we beginnen.

Als eerste markeert Daniëlle op mijn buik de 4 cycles die behandeld gaan worden af met een stift. Vervolgens wordt de huid voorbereid met een doekje met een soort anti-vries en wordt er een gel-pad op mijn buik aangebracht om de huid goed te beschermen tegen de kou. Hierna worden de eerste 2 applicatoren aangebracht (het voelt als een soort zuignap die mijn buik naar binnen zuigt) en nu mag ik 35 minuutjes stil gaan liggen. De eerste paar minuutjes voel ik een raar brandend gevoel, maar deze pijn is heel goed te verdragen. Na een tijdje verdwijnt dit brandende gevoel en daarna heb ik echt nergens meer last van! Ik heb eigenlijk gewoon 35 minuutjes lang mailtjes beantwoordt en mijn socials bijgewerkt en zo vliegt de tijd echt voorbij. Nadat de tijd om is gaat Daniëlle mijn buik eventjes masseren. Dit voelt wel een beetje vreemd omdat dit gebied natuurlijk net behandeld is en dus eigenlijk tot -11 graden ‘bevroren’ is. Als ze hier klaar mee is, is het tijd voor de laatste 2 cycles en dat gaat precies hetzelfde als de eerste 2. Ik lig er echt super relaxed bij en kan bijna niet geloven dat ik over 2 maanden gewoon een strakke buik heb. Zonder pijn en binnen zo’n korte tijd…hoe fijn is dat!

Zodra de behandeling beëindigd is, wordt er een nieuwe afspraak gemaakt om te kijken of ik nog een nabehandeling nodig heb en of het resultaat goed te zien is. Een nabehandeling is niet altijd nodig maar dit verschilt wel echt per persoon. Daniëlle vertelt:  “Hoe kleiner de vetrol, hoe minder behandelingen er meestal nodig zijn”. Ik weet dus pas bij de controle of ik nog een extra behandeling nodig heb.

En wat ook wel heel leuk is om te weten, is dat deze behandeling erg goed werkt in combinatie met een gezonde levensstijl maaaar.. je ook goed in shape blijft zonder te sporten! En eerlijk is eerlijk, wie wil dat nou niet!?

Mocht je nu zo nieuwsgierig zijn (wat niet onlogisch is) dan kun je ook altijd langsgaan bij een van de CoolSculpting Klinieken voor een gratis intake gesprek. Zo wordt er een speciaal behandel-plan voor jou gemaakt met bijbehorend kostenplaatje.

Oja.. ik heb al de vraag gekregen of ik napijn had. Nou, na de behandeling ben ik gaan shoppen voor een klant, had die avond een etentje en heb heerlijk geslapen. Geen enkel centje pijn. De dagen erna voelde mijn buik een beetje beurs aan maar dat gevoel verdween vrij snel. De komende weken moet ik mijn buik-zones elke dag 2 minuten masseren om het vet nog makkelijker te laten verdwijnen. Dit ga ik heel trouw doen! Alles voor het beste resultaat toch?”

Begin nu
als je er weer
strak uit wilt zien
Begin nu als je er weer
strak uit wilt zien