De CoolSculpting ervaring van Karlijn Visser

In 2018 kreeg Karlijn Visser van het blog Holistik de mogelijkheid een CoolSculpting behandeling te ondergaan. Toen ze informatie kreeg over het bevriezen van plaatselijke vetcellen, werd ze enthousiast en ging ze de “ijskoude” uitdaging aan.

Een beetje ijdelheid kan geen kwaad. Mits je dit niet verwart met levensgeluk of je uiterlijk als identiteit gebruikt. CoolSculpting is gewoon een heel leuk cadeautje voor jezelf waar je lang plezier van hebt

Karlijn Visser

Karlijn deed de test: Hardnekkige vetjes bevriezen voor meer shape

“Als grote koukleum heb een haat/liefde relatie met de kou. En hoe erg ik ook tegen de kou kan opzien, ik weet ook dat lage temperaturen voor een grote doorbraak kunnen zorgen. Zo ging ik vorig jaar kopje onder in het ijsbad van Wim Hof. Een ervaring om nooit te vergeten én om nooit te herhalen. Veel te koud. Onlangs werd ik wederom geconfronteerd met iets kouds. Dit keer was het de slurfkop van het CoolSculpting apparaat, die zich vastzoog aan mijn buik en flanken.”

Vetjes bevriezen voor meer shape

“Vet bevriezen is een hightech manier om hardnekkige vetjes aan te pakken. Een afvalremedie is het niet. Sterker, als je op intakegesprek komt en vertelt dat afvallen je doel is, word je direct op andere gedachten gebracht. Bij CoolSculpting draait alles om shapen.

‘Het is belangrijk dat je al langere tijd een stabiel gewicht hebt, anders is het lastig om het effect van de behandeling te meten’ vertelt Gytha mij. ‘Indien nodig; eerst afvallen, dan behandelen is mijn advies’. Gytha de Mol is hoofdbehandelaar bij een van de vestigingen van Coolsculpting Kliniek. Ze heeft een achtergrond als verpleegkundige en zet zich momenteel gepassioneerd in als strijder tegen vetcellen.

Wanneer je volgens haar in aanmerking komt voor een behandeling? If you can squeeze it, you can freeze it. Dat in combinatie met een stabiel gewicht én een stabiele geest geeft groen licht. Want mensen stimuleren om te voldoen aan een bepaald ideaalbeeld wil Gytha niet.

Het stelt mij gerust dat ze zelf een jongvolwassen dochter heeft, en zich daarom goed kan verplaatsen in het kwetsbare gebied waarin ze werkt met vrouwen. Een beetje ijdelheid kan geen kwaad. Mits je dit niet verwart met levensgeluk of je uiterlijk als identiteit gebruikt. Het is gewoon een heel leuk cadeautje voor jezelf waar je lang plezier van hebt.”

Hoe werkt CoolSculpting?

“CoolSculpting is een bevriesmethode, ook wel cryotherapie genoemd, om van (kleine) rolletjes af te komen waar je niet tegenop kunt sporten of diëten. Het doel is om het lichaam te shapen. Vandaar dat ik met mijn maat 36/38 prima voor een behandeling in aanmerking kwam.

Ik heb CoolSculpting getest op twee zones die tegelijk behandeld werden in 35 minuten. Het is het lieve, non-invasieve zusje van de liposuctie, maar zonder operatie of verdoving. Na de behandeling pak je je leven direct weer op. Sporten, fietsen, knuffelen. Alles mag. Pas alleen op met kurkuma, gember en knoflook. Deze voedingsmiddelen werken ontstekingsremmend en kunnen het afvoeren van de bevroren en kapotgemaakte vetcellen verminderen. Het afvoeren kan overigens tot wel 12 weken duren. Na het bevriezen van het vet heb je daarom geen direct zichtbaar resultaat. Geduld is een schone zaak.”

Koude doorbraak

“Twee weken later fietste ik naar Gytha voor de nacontrole. Ik was heel nieuwsgierig naar het resultaat waar ik 3 maanden op heb gewacht. Ik heb de vetjes op mijn flanken (ik stoorde me altijd in bikini aan die snijrand tussen middel en bil) en buik laten bevriezen en ben 25% van het behandelde gebied kwijt bewijzen de na-foto’s zien. Yes!

De verwijderde vetcellen komen ook nog eens nooit meer terug (zie hier een aantal voor- en na foto’s van de verschillende zones die mensen hebben laten behandelen). Waarom deze ervaring voor mij een doorbraak is? Zoals je (de lezer van Holistik) misschien weet heb ik niet altijd een positief lichaamsbeeld gehad. Ik vond mezelf standaard ‘te dik’ in mijn pubertijd, iets dat resulteerde in een eetprobleem. Op de weegschaal staan deed ik elke dag, maar nooit in het bijzijn van anderen. Daar rustte veel teveel schaamte op.

Voordat Gytha de behandeling startte, werd ik gewogen. Net als bij de nacontrole. Dit om zeker te weten dat de client 3 maanden later hetzelfde gewicht heeft als op de dag van de behandeling. Zo kan het eindresultaat zo eerlijk mogelijk bekeken worden. Nu ik als volwassene bij Gytha op de weegschaal stond vond ik dat nog steeds spannend. En tegelijk merkte ik dat ik met enige moeite mijn lichaam en gewicht kon omarmen, zonder er lelijke gedachten op los te laten bij een blik in de spiegel.

Ik ben trots op mezelf dat ik deze behandeling ben ondergaan. Niet alleen omdat ik momenteel met een ander lichaamsbeeld naar mezelf kijk, maar ook omdat ik heb gemerkt dat een centimeter meer of minder uiteindelijk geen verschil maakt in hoe ik me voel. Toch bezorgt het een glimlach als ik mezelf in mijn bikini zie; met net wat minder snijranden hier en daar.”

Sebastiaan Kranenburg
KNMG Cosmetisch Arts

“Het is van essentieel belang om als cosmetische arts te beschikken over meerdere kwaliteiten strevend naar de optimale en gewenste zorg. Met een KNMG certificering kan de cliënt bewust en transparant kiezen voor kwaliteit. 

CS Team
De voordelen van CoolSculpting
Vier het met ons mee!

Gratis plaatsingen ter waarde van 430 euro bij de aanschaf.

Actie geldig tot 31 augustus 2024 en is persoonsgebonden.