De CoolSculpting ervaring van Ina Babbé

In juni 2016 gingen Claudia Straatmans en Ina Babbé verschillende behandelingen testen voor hun column Happy in Shape.  Chef-redacteur Ina Babbé had er alles voor over om van haar zadeltassen af te komen. Ze stond dan ook te springen voor een invriessessie met CoolSculpting.

Terwijl ik rustig een boekje lees, begint het aan mij zo gehechte vet aan het afbraakproces.

Ina Babbé

De eeuwige frustratie

“Die ontsierende bobbels aan weerszijden van mijn bovenboven. In de winter kan ik mijn uitstulpingen met kleding redelijk camoufleren, maar als rokjesdag in zicht komt, komt ook dat ongemakkelijke gevoel weer boven: wat doe ik als het 30+ graden wordt? Diëten heeft weinig zin: gezicht, decolleté, alles wordt smaller, behalve die bobbels, die voelen zich daar prima thuis. Maar er is hoop: CoolSculpting Kliniek belooft mijn plaatselijke vetophopingen definitief te kunnen vernietigen. Veilig, zonder operatie, zonder pijn, zonder hersteltijd én effectief. Yes!”

Hardnekkig vet

“Het ‘probleemgebied’ – even mijn gêne wegslikken – wordt eerst uitgebreid op de foto vastgelegd. Een van de vestigingsmanagers van CoolSculpting Kliniek duwt en prikt in mijn bovenbenen. ‘Onze methode is vooral geschikt voor het shapen of sculpting van het lichaam, voor het behandelen van hardnekkig plaatselijk vet wat gewoonlijk met sporten of diëten niet verdwijnt, zoals bij jou.’ Diep vanbinnen begin ik te juichen, zou het dan echt? Nadat mijn huid een beschermlaag heeft gekregen met een speciale gelpad, een soort glibberige substantie, wordt er een applicator in strijkijzervorm op mijn heup gezet die stevig wordt vastgesjord met elastische banden. Het apparaat wordt ingesteld op -13°C. Hierdoor bevriest het onderliggend vet, wat vervolgens afsterft en via de natuurlijk weg het lichaam verlaat. Even voelt het alsof mijn been in brand staat, maar al snel ebt dat vervelende gevoel weg en kan ik rustig een boekje lezen, terwijl het aan mij zo gehechte vet aan het afbraakproces begint. Lang duurt het wel: pas na 75 minuten mag de applicator eraf en komt er een knalrood vel tevoorschijn wat een beetje dood aanvoelt. De CoolSculpting-medewerkster brengt met resolute massagebewegingen de bloedsomloop weer op gang en zet de applicator vervolgens op mijn andere been.”

Inmiddels werken wij in alle CoolSculpting Klinieken niet meer met de apparatuur die toen bij Ina gebruikt is. Dit is allemaal vernieuwd naar de CoolSculpting Elite. Het principe van de behandeling blijft hetzelfde, maar het gaat sneller, er kunnen twee applicators tegelijkertijd worden gebruikt en het is effectiever.

Weg bobbels!

“De dagen erna is mijn huid aan weerszijden nog gevoelloos, maar verder heb ik nergens last van, maar is er ook nog weinig zichtbaar. Dat was ook te verwachten: echt resultaat zie je pas na een paar maanden is mij beloofd. Na een week of twee ontstaat er een jeukerig gevoel onder mijn huid, wat ik maar al te graag wijdt aan het loslaten van mijn vetcellen. En inderdaad: zes weken later zijn mijn contouren duidelijk slanker. Na drie maanden zijn de bobbels nagenoeg verdwenen en begint het ook anderen op te vallen dat mijn onderstel minder massief oogt. Ook kleren kopen is ineens een stuk makkelijker. Als ik me meld voor de controle afspraak en opnieuw met mijn heupen voor de camera sta, is het verschil ook echt zichtbaar en meetbaar. Beloofd is beloofd: er zijn centimeters af! Dus hop, op naar dat zomerjurkje, ik kan niet wachten op 30°C!”