De CoolSculpting ervaring van Floor

Floor heeft in 2017 een afspraak gemaakt bij CoolSculpting Kliniek in Den Haag. Ze heeft dit proces bijgehouden op haar wekelijkse blog.

Voor en Na foto's van de CoolSculpting Ervaring van Floor

De 12 weken zijn voorbij gevlogen en ik ben echt super blij met het resultaat. Ik vind het lastig om dit zo maar bloot te geven maar ik laat het toch zien, zodat je echt ziet wat het resultaat dus kan zijn.

Floor

Week 1: Intake gepland

“Jeeh spannend, ik heb vandaag een afspraak bij CoolSculpting Kliniek in Den Haag. Hier gaan ze je vetten bevriezen. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat allemaal in zijn werk gaat, dus spannend! Ik weet wel dat je lichaam altijd al je vetcellen behoudt, ook als je bijvoorbeeld afvalt. En met vet bevriezen, verlaten de vetcellen echt je lichaam via je blaas. Dus zo gaat dat in zijn werk. Ik heb zo dan eerst een intake en daarna gaan we een afspraak maken.

De uitleg van CoolSculpting is: Bij de CoolSculpting behandeling maken we gebruik van gecertificeerde apparatuur. Tijdens de behandeling wordt de applicator op de huid geplaatst. Deze is aangepast op het te behandelen gebied, waardoor heel gericht wordt gewerkt. Vervolgens worden de huid en het onderliggende vetweefsel vacuüm gezogen tussen de koelplaten en begint het koelen.

Vet laten bevriezen

“Je zal waarschijnlijk wel denken, huh wat is dit nou? Ga je vet laten bevriezen? Waarom? Dat heb je niet nodig. Maar toch, dit is ook voor mij een dingetje. Jullie weten dat ik 11 kilo ben afgevallen en nu weer bijna hetzelfde weeg (met veel meer spier en bijna hetzelfde vetpercentage als 11 kilo lichter), maar toch is het iets waar ik alsmaar over val, die randjes op je buik die maar niet weggaan, ook niet als je 56 kilo weegt, want ja dat heb ik ook mogen ervaren.

Waar komt dit door? Als je altijd al slank bent geweest, zal je ook niet veel vet aanmaken of vetcellen bevatten. De kans dat je dik gaat worden is klein. Als je al een keer wat zwaarder bent geweest, bezit je lichaam nog steeds die vetcellen, alleen zijn ze gekrompen. Dit zorgt ervoor dat je er wel dunner uitziet, lichter weegt en minder vetpercentage hebt, maar toch heb je nog dezelfde hoeveelheid vetcellen. Aan de hand van CoolSculpting ga ik dit aanpakken. De vetcellen bevriezen en gaan als het ware kapot, waardoor het lichaam dit aanziet als bacteriën, langzaam afvoert en via je plas het lichaam verlaat.

Ik zal een gehele blog wijden aan mijn ervaring en natuurlijk na een tijdje over de resultaten, want deze zijn pas zichtbaar na 3 weken en optimaal op 12 weken. Dus nog even geduld!

De intake

“Ik laat mijn vet bevriezen bij CoolSculpting Kliniek! Afgelopen week was het zover, ik liet mijn vet bevriezen bij CoolSculpting Kliniek in Den Haag. Het leek mij echt de ultieme kans om eens van die laatste randjes af te komen. Zoals jullie weten sport ik ongeveer 7 keer in de week en is het misschien raar om te denken dat ik nog vetrandjes heb of iets in die richting, maar ook met zoveel sporten gaat niet alles eraf! En dat heb ik mogen ervaren. Ik ben namelijk 11 kilo afgevallen en hierbij bleef er altijd een klein buikje over, die ik er echt niet afkreeg. En wat blijkt? Dit zijn de vetcellen die altijd blijven bestaan in je lichaam. Vet is namelijk ook een vorm van bindweefsel. Het is namelijk niet zo dat als je afvalt, je vetcellen ook daadwerkelijk je lichaam verlaten. Hier komt CoolSculpting om de hoek kijken.

Van die laatste vetrandjes af. Je zou zeggen; dat heb jij helemaal niet nodig, maar toch, ze doen de behandeling alleen als er echt resultaat te behalen valt. Allereerst heb je een intakegesprek waar gekeken wordt naar de plaatsen op het lichaam waar jij graag wat minder zichtbare randjes zou willen hebben. Bij mij was dit het geval bij de flanken (achterkant/onderkant rug) en aan de voorkant op de onderbuik. Dit zou betekenen dat ik 2 sessies zou hebben van de voor- en achterkant.

Week 5: De behandeling

“Let’s go! Vet bevriezen begint. 2 weken na het gesprek kon ik al langskomen voor mijn behandeling. De behandeling zou per sessie (voorkant 1, achterkant 2 keer) 35 minuten in beslag nemen. Ik stapte om 2 uur binnen en kon om half 5 weer naar huis. Het fijnste is het om in je bikini langs te komen, zodat je de volgende keer dezelfde bikini aan kan doen en goed de before and after kan zien. Vanuit alle hoeken werd in een professionele en gekeurde studio-ruimte foto’s gemaakt. Zo kan ik over 12 weken goed mijn resultaat zien. Je kan na 2-3 weken al resultaat zien, maar na 12 weken is het optimaal! Na de foto’s moet je een formulier tekenen met gezondheidsverklaringen, omdat het toch een medische behandeling is.”

Inmiddels werken wij in alle CoolSculpting Klinieken niet meer met de apparatuur die toen bij Floor gebruikt is. Dit is allemaal vernieuwd naar de CoolSculpting Elite. Het principe van de behandeling blijft hetzelfde, maar het gaat sneller, er kunnen twee applicators tegelijkertijd worden gebruikt en het is effectiever.

“De behandeling in zijn werk. Allereerst zijn de foto’s gemaakt en worden de desbetreffende plekken afgetekend. Hier wordt het apparaat op gezet en trekt het de huid vacuüm. De applicator kan een temperatuur bereiken van -11 zodat er een effectieve koeling plaatsvindt. De vetcellen kristalliseren bij 2-4 graden. Dit proces duurt 35 minuten, waarna het apparaat weer losgekoppeld wordt. Ik vond de behandeling zelf geen zeer doen, maar toen het apparaat werd losgekoppeld voelde ik wel wat pijn opkomen op die specifieke plek. Je bloed stroomt namelijk op dat moment allemaal naar deze plek, waardoor je even duizelig en misselijk wordt. Daarom is het belangrijk om voor de behandeling goed te eten en drinken. Na 2 minuten masseren voel je het al wat minder, maar het voelt de eerste 2/3 dagen aan alsof het een blauwe plek is. Wat harder en gevoeliger.

Belangrijke vragen en antwoorden. Ik heb mijn behandeling door Ellemieke laten uitvoeren en ik heb haar natuurlijk het een en ander gevraagd over de behandeling, technieken en weetjes.

  1. Kan iedereen deze techniek toepassen?
    CoolSculpting is een medische behandeling dus er moet een arts werkzaam zijn, daarom zal je dit waarschijnlijk niet bij een lokale schoonheidssalon vinden. Werkt er geen arts, dan kun je er vanuit gaan dan het niet CoolSculpting is, maar een andere vorm van (niet altijd effectieve) cryolipolyse!
  2. Verlies je gewicht of verlaagt je vetpercentage? Omdat de behandeling niet inwendig is, verlies je geen gewicht of vetpercentage. Het vet zit in de bindweefsel laag en dat bevriest. Vervolgens zal het lichaam deze bevroren vetcellen het lichaam uitvoeren op een natuurlijke wijze. Hierbij zorgt de behandeling voor optisch resultaat. Je buik en flanken gaan er dus echt dunner en slanker uitzien en bevatten ook minder vetcellen.
  3. Doet het zeer? Zoals Ellemieke ook liet weten, is het begin even geen fijn gevoel. En dat heb ik mogen ervaren, haha! Tijdens de behandeling wordt je huid op de betreffende plaats vacuüm getrokken om de ondergelegen vetcellen te kunnen bevriezen. Na de behandeling kan de huid nog wel beurs aanvoelen, dit verdwijnt binnen een paar dagen.

Over 12 weken zal ik een nieuwe blog schrijven over mijn resultaten! Ik ben erg benieuwd wat voor invloed het heeft en wat het resultaat zal zijn.”

Week 16: Eindresultaat CoolSculpting: SUPER BLIJ

“Ik heb al vaker verteld dat ik 12 weken geleden bij CoolSculpting langs ben geweest voor een behandeling. Hierbij bevriezen ze je vet en dit neemt geleidelijk in 12 weken af (optisch gezien). Nu zijn de 12 weken al voorbij gevlogen en ik ben echt super blij met het resultaat. Ik vind het lastig om dit zo maar bloot te geven maar ik laat het toch zien, zodat je echt ziet wat het resultaat dus kan zijn. Er zit trouwens 1,5 kg verschil in links en rechts. Ik hoor graag wat jullie van het resultaat vinden.

Het is toch iets waar ik alsmaar over val, die randjes op je buik die maar niet weggaan.

Floor

Begin nu
als je er weer
strak uit wilt zien
Begin nu als je er weer
strak uit wilt zien