Linda Evangelista

Linda Evangelista heeft een claim neergelegd bij het Amerikaanse moederbedrijf van CoolSculpting – genaamd Zeltiq – voor 50 miljoen dollar, omdat zij (1) claimt dat zij hyperplasie heeft opgelopen van een CoolSculpting behandeling, (2) dat zij hier niet van te voren is gewaarschuwd en (3) dat de arts hier niet adequaat op heeft gehandeld.

Hyperplasie is een zeer zelden voorkomende bijwerking van CoolSculpting met een kans van minder dan 1 op 2000 cycles. Volgens VRT NWS “kampt het model met harde en gevoelloze vetuitstulpingen op verschillende plaatsen op haar lichaam.” De oorzaak zou een misgelopen CoolSculpting cryolipolyse behandeling zijn die ze in 2015 en 2016 onderging.

Linda Evangelista klaagt Zeltiq aan

De zaak van Linda Evangelista tegen CoolSculpting (moederbedrijf Zeltiq) ligt nu nog bij de rechtbank in Californië en krijgt af en toe veel aandacht van bijvoorbeeld de People of de Telegraaf.

Zolang er geen uitspraak wordt gedaan in die rechtbank, krijgen wij geen nadere details. Wij dienen dus af te gaan op wat er in de pers staat, inclusief foto’s.

Vanaf de foto’s concluderen wij dat er bij Linda Evangelista geen sprake is van hyperplasie in het gezicht. Hyperplasie in het gezicht zou er namelijk anders uitzien dan bij haar het geval is. Onderzoek laat ook zien dat hyperplasie bij een kinbehandeling nagenoeg niet is voorgekomen.

We concluderen ook dat het heel goed kan zijn dat Linda Evangelista wel hyperplasie op haar lichaam heeft ontwikkeld. 

Verzekering CoolSculpting Kliniek

CoolSculpting Kliniek heeft een unieke verzekering/garantie. Mocht onze behandeling namelijk leiden tot hyperplasie (PAH) dan zorgen wij dat dit aangetaste weefsel kosteloos via een liposuctie wordt verwijderd.

CoolSculpting Kliniek heeft een standaard procedure voor wanneer wij vermoeden dat de behandeling hyperplasie heeft ontwikkeld. Ten eerste laten we door een arts vaststellen of het om hyperplasie gaat. Ten tweede treedt de regeling met de verzekering in werking.  Wij regelen de liposuctie voor je en onze verzekering vergoed de volledige liposuctie om het door hyperplasie aangetaste gebied te verwijderen.

Saâdia Hannachia
Cosmetisch Arts

“CoolSculpting is een fantastisch alternatief voor liposuctie”

Dr_Saadia_Hannachia-1-e1603377058272
De voordelen van CoolSculpting