Wat is Cryolipolyse?

Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse is een veilige manier om hardnekkig vet te verwijderen door de bevriezing van vetcellen. Na het bevriezen van de vetcellen worden deze op een natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. Met cryolipolyse bereik je zonder operatie een zichtbaar blijvend resultaat.

Bekijk hieronder de uitleg van cosmetisch arts Sebastiaan Kranenburg aan Maaike van Furrow over wat CoolSculpting precies is.

Cryolipolyse: Vet verwijderen zonder operatie!

Coolsculpting is de enige aanbieder van cryolipolyse dat wetenschappelijk bewezen is en een FDA keurmerk heeft. De CoolSculpting cryolipolyse behandeling is ontwikkeld door wetenschappers aan Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van de Harvard Medical School. 

Zij ontdekten dat vetcellen aangetast kunnen worden door kou. Dit leidde tot de ontwikkeling van een innovatief koelingsproces waarbij de vetcellen onder de huid sterk worden afgekoeld. Zodra je de behandelde vetcellen bevriest, sterven ze af en worden ze in de periode na de behandeling op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Hierdoor verdwijnt de vetcel permanent uit het lichaam. De procedure is heel precies toe te passen en bovendien zeer veilig.

De Consumentenbond heeft een keer onderzoek gedaan naar cryolipolyse en een alternatieve behandeling om vet te bevriezen met een interessante conclusie!

Hoe werkt Cryolipolyse?

1. Het Cryolipolyse Behandelplan

Tijdens de eerste (gratis) intake bepaalt onze CoolSculpting Specialist of de CoolSculpting Cryolipolyse-methode voor jou geschikt is. CoolSculpting behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. CoolSculpting is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Dit vet is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.
Samen met onze CoolSculpting Specialist stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Hierin staat precies vermeld welke plaatsen op jouw lichaam behandeld kunnen worden met CoolSculpting en wat de uiteindelijke kosten zijn.

2. Het aanbrengen van de applicator

Voorafgaand aan de cryolipolyse behandeling markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift. Daarna plaatsen we de applicator op het te behandelen gebied. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint. Tijdens de behandeling kun je gerust een tijdschrift lezen, je mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.

3. Het koelen van de vetcellen

Gedurende 35 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -11 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na 35 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

4. De natuurlijke afvoer van de vetcellen

Na de CoolSculpting-behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. Hierin verschilt CoolSculpting van liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.

5. Zichtbaar resultaat

Minimaal 8 weken na je CoolSculpting cryolipolyse-behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na onze behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

6. Wennen aan je nieuwe look

Tijdens de controleafspraak, die plaatsvindt rond 12 weken na de behandeling, maken wij wederom foto’s. Samen bekijken we de foto’s van voor en na de CoolSculpting-behandeling en bespreken we het resultaat. Soms is het even wennen aan je nieuwe, slankere look.

Begin nu als je er weer
strak uit wilt zien
Uitleg CoolSculpting
Video afspelen