Tijdwinst Cryolipolyse bij CoolSculpting Kliniek
  • Geen operatie
  • Geen hersteltijd
  • Geschikt voor man en vrouw
  • Voor hardnekkig vet

Wat is cryolipolyse

Vet verwijderen zonder operatie!

De CoolSculpting behandeling van de CoolSculpting Kliniek is ontwikkeld door wetenschappers aan Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van de Harvard Medical School. Zij ontdekten dat vetcellen aangetast kunnen worden door kou. Dit leidde tot de ontwikkeling van een innovatief koelingsproces waarbij de vetcellen onder de huid sterk worden afgekoeld. Zodra je de behandelde vetcellen bevriest, sterven ze af en worden ze in de periode na de behandeling op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Hierdoor verdwijnt de vetcel permanent uit het lichaam. De procedure is heel precies toe te passen en bovendien zeer veilig.

Werkwijze cryolipolyse behandeling

Cryolipolyse behandeling

Cryolipolyse stap 1 1. Het behandelplan
Tijdens de eerste (gratis) intake bepaalt onze CoolSculpting Specialist of de CoolSculpting-methode voor jou geschikt is. CoolSculpting behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. CoolSculpting is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Dit vet is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.
Samen met onze CoolSculpting Specialist stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Hierin staat precies vermeld welke plaatsen op jouw lichaam behandeld kunnen worden met CoolSculpting en wat de uiteindelijke kosten zijn.


Cryolipolyse stap 22. Aanbrengen van de applicator
Voorafgaand aan de behandeling markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift. Daarna plaatsen we de applicator op het te behandelen gebied. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint. Tijdens de behandeling kun je gerust een tijdschrift lezen, je mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.


Cryolipolyse stap 33. Koelen van de vetcellen
Gedurende 35 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -11 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na 35 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.


Cryolipolyse stap 44. Natuurlijke afvoer vetcellen
Na de CoolSculpting-behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. Hierin verschilt CoolSculpting van liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.


Cryolipolyse stap 55. Zichtbaar resultaat
Minimaal 8 weken na je CoolSculpting-behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na onze behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

 


Cryolipolyse stap 66. Wennen aan je nieuwe look
Tijdens de controleafspraak, die plaatsvindt rond 12 weken na de behandeling, maken wij wederom foto’s. Samen bekijken we de foto’s van voor en na de CoolSculpting-behandeling en bespreken we het resultaat. Soms is het even wennen aan je nieuwe, slankere look.