Alternatief voor liposuctie

Veel mensen herkennen het waarschijnlijk wel, vet dat niet weg te krijgen is met trainen of dieet. Daarvoor is nu een oplossing, namelijk CoolSculpting. De CoolSculpting techniek gebruikt gecontroleerd koelen, ook wel Cryolipolyse genaamd. Met deze techniek worden vetcellen vernietigd. Daarna worden de vetcellen op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Deze procedure is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Net zoals bij liposuctie worden de vetcellen dus permanent verwijderd.

Liposuctie zonder operatie

Liposuctie (ook wel liposculpture genaamd) is een chirurgische techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd met behulp van een zuigcanule. Hiervoor wordt een klein sneetje gemaakt. De onderhuidse vetlaat wordt hierna opgevuld met een vloeistof. Dit is een mengsel van fysiologisch zout en lokale verdoving. Liposuctie wordt in het merendeel van de ingrepen uitgevoerd onder algehele narcose. Wanneer u een Liposuctie ingreep heeft ondergaan hoort hier een gemiddelde hersteltijd bij van minimaal 4 weken. Tevens kunt u niet direct na de ingreep uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. U zult zeker een paar dagen nodig hebben om hiervan bij te komen.

Bij de CoolSculpting techniek hoeft u geen chirurgische ingreep te ondergaan en is er geen verdoving of narcose nodig. De behandeling is vrijwel pijnloos en u heeft geen herstelperiode nodig.

Wat is CoolSculpting?

De CoolSculpting behandeling is ontwikkeld door wetenschappers aan Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van Harvard Medical School. Zij ontdekten dat vetcellen selectief aangetast kunnen worden door kou. Dit leidde tot het innovatieve koelingsproces.

Wat houdt een CoolSculpting behandeling precies in?

De vetcellen onder de huid worden gekoeld met onze speciale applicator. Dit gebeurt gedurende een uur bij -10 graden. De behandeling is heel precies toe te passen en bovendien zeer veilig. De behandelde vetcellen kristalliseren en sterven vervolgens af. In de periode na de behandeling worden de vetcellen door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd, waardoor het vet dat u altijd kwijt wilde is verdwenen. Dit proces duurt een aantal weken.