Linda over EMSCULPT

Voor Linda, het merk van het tijdschrift en het online platform, werd onze cosmetisch arts Sebastiaan Kranenburg geïnterviewd. Het ging hierbij over de EMSCULPT en EMSCULPT NEO. Wat houdt de behandeling is, wie gebruikt het en wat zijn de resultaten? Lees hieronder het hele stuk dat gepubliceerd stond op Linda.nl.

BODYSHAPING ZOALS KIM K.: DEZE WORK-OUT VAN DE STERREN IS ER NU OOK VOOR JOU

EMSculpt NEO en EMSculpt is dé nieuwste body-rage in de Verenigde Staten en begint nu in Europa een serieus ding te worden. Sterren als Kim Kardashian, Carmen Elektra en Drew Barrymore plaatsen filmpjes op Facebook en Insta terwijl ze deze work-out aan het doen zijn.

Is het een rage of here to stay, en waarom de hype?

EMSCULPT

EMSculpt is ontwikkeld door BTL Aesthetics, een groot bedrijf voor medische en fysiotherapeutische oplossingen. Er werken meer dan driehonderd ingenieurs in vijf onderzoekslaboratoria wereldwijd. Na veel onderzoek en klinische tests introduceerden zij in 2019 de EMSculpt. Daarmee kun je veilig en effectief je lichaam ’trainen’, zonder zelf te bewegen.

Hoe dat werkt? Kort gezegd: met HIFEM (high intensity focused electromagnetic energy) kun je heel gericht spieren in een specifiek gebied laten samentrekken. De snel opladende magnetische velden creëren elektrische stromen in het onderliggende weefsel, die weer worden doorgegeven aan de spieren. Daardoor trekken de spieren zo vaak en snel samen, dat het lichaam vet gaat verbranden én spiermassa opbouwt.

Maar de techniek staat niet stil. Begin dit jaar kwam BTL met een nóg geavanceerdere variant: de EMSculpt Neo. Dat apparaat heeft nog grotere intensiteit en bovendien een radiofrequentie module om het vet rond de spieren te verminderen.

MOOIE RESULTATEN

Cosmetisch arts Sebastiaan Kranenburg heeft inmiddels veel klanten gezien met mooie resultaten: “We werken als kliniek nu ruim een jaar met de drie machines (twee EMSculpts en één EMSculpt NEO).”

“Het voelt als een heftige training, maar niet meer dan dat. De intensiteit van het apparaat is instelbaar, zodat het niet pijnlijk is. De spiercontracties worden afgewisseld met een cyclus waarin het melkzuur uit het spierweefsel wordt verwijderd. Daardoor krijg je minder spierpijn dan bij een gewone work-out.”

VOOR WIE IS HET?

De behandeling is voor iedereen die spieropbouw, vetverbranding en bodyshaping wil combineren zónder zich af te beulen in de sportschool. Of, zoals Kim Kardashian het beschrijft: “Het voelt alsof je buikspieroefeningen doet, maar je doet ze niet.”

Vooraf maakt de arts of BIG-behandelaar in een intakegesprek een plan en bespreekt de opties. Als je overtuigd bent, kun je aan de slag, tenzij je zwanger bent, een koperen spiraal draagt of andere metalen onderdelen hebt in de buurt van het te behandelen gebied.

RESULTAAT

Mensen die fit zijn, zien na één serie van vier tot zes behandelingen resultaat, vertelt Kranenburg. “De ideale kandidaat heeft een BMI tussen de 18,5 en 24,9 (afhankelijk van het vetpercentage) en wil meer definitie aan buikspieren of bilspieren geven. Mensen met overgewicht hebben doorgaans meerdere sessies nodig in combinatie met een aangepaste leefstijl.”

Drew Barrymore is in elk geval fan. Zij gebruikt het naast haar gewone training en gezonde levensstijl: “Het helpt me om net dat beetje meer zichtbare resultaten te geven en mijn core is duidelijk sterker dan met alleen de reguliere buikspieroefeningen.”