De EMSculpt ervaring van Faith Xue

Ik probeerde het Body-Contouring apparaat Emsculpt, en nu heb ik echte buikspieren. De sportschool kan maar zoveel doen.

Iedereen heeft een bepaald lichaamsdeel waar hij zich op fixeert, en voor mij is dat altijd mijn buik geweest. Als iemand wiens trainingsroutine het best omschreven kan worden als lusteloos en onregelmatig, had ik het min of meer opgegeven om een buik te hebben die ook maar in de buurt komt van EmRata-niveau. En daarom, toen ik een e-mail kreeg over een gloednieuwe, door de FDA goedgekeurde lichaamscontourbehandeling, BTL Emsculpt genaamd, die niet alleen vet verbrandt maar ook spieren opbouwt in de buikstreek, maakte ik meteen een afspraak met Dr. Paul Jarrod Frank.

Lees verder om alles te weten te komen over mijn ervaring en om inzicht te krijgen van experts over de Emsculpt procedure, hoe het werkt en of het een slimme zet is voor iedereen die hunkert naar zichtbare buikspieren.

Wat is EMSCULPT?

Toen ik aankwam in het kantoor van cosmetisch dermatoloog Paul Jarrod Frank in NYC, een van de eerste vijf dermatologen die het EMSculpt-apparaat in het hele land kregen, legde Frank precies uit hoe EMSculpt werkt: “EMSculpt is een nieuwe categorie apparaten,” vertelde hij me. “Voor de allereerste keer maken we therapeutisch gebruik van magnetische velden. Het is eigenlijk als een mini MRI machine.”

De niet-invasieve HIFEM (high-intensity focused electromagnetic) technologie induceert 20.000 supramaximale spiercontracties in 30 minuten. Wat betekent dat precies? “Deze technologie is in staat de spier te beïnvloeden op een manier die je niet vrijwillig zou kunnen doen,” zei Frank. “Als je een crunch of een squat doet, activeer je elke drie tot vijf seconden ongeveer 50 procent van die spiergroep. Dit is 100 procent van de spier 20.000 keer activeren in een periode van 30 minuten.”

Sobel zegt dat wanneer hij EMSculpt beschrijft aan een aarzelende patiënt, hij hem altijd laat weten dat “de voordelen van EMSculpt misschien te mooi klinken om waar te zijn, maar de waarheid is dat het echt werkt en ik heb verbazingwekkende resultaten gezien”.

“Als iemand twijfelt, zou ik hem eraan herinneren dat hij niet alleen een grote verbetering van zijn spiertonus zal zien, maar dat hij ook gemakkelijker zal kunnen trainen – beter, sterker, langer – wat hem kan helpen zijn fitnessdoelen nog sneller te bereiken dan zonder de hulp van EMSculpt.”

Video afspelen

Voordelen van EMSculpt

  • Spieren worden ontwikkeld terwijl ook vet wordt verbrand
  • De procedure neemt slechts 30 minuten in beslag.
  • De behandelingen met de juiste tussenpozen geven de procedures de tijd om op elkaar voort te bouwen en zorgen voor langduriger resultaten.

 

Het idee om 30 minuten stil te liggen en het definitie- en vetverbrandingseffect te krijgen van 20.000 crunches klonk inderdaad te mooi om waar te zijn, maar met feiten valt niet te twisten. Volgens het protocol van het bedrijf is EMSculpt in staat om ongeveer 16 procent spierontwikkeling te creëren op het gebied waar het werd gebruikt na vier behandelingen met een tussenpoos van twee weken.

Frank zegt dat het werkt omdat je de stofwisseling rond de spier drastisch verhoogt en door de “hypercontractie van de spier lekken de vetzuren in de spiercellen weg”. Daarom zie je een vetverbranding van 16 procent bovenop de spieropbouw. In tegenstelling tot CoolSculpting behandelingen, waarbij je het vet direct aanpakt, is de vetverbranding door EMSculpt meer een resteffect van wat het apparaat met je spieren doet.

Sperling wijst erop dat EMSculpt in zijn eentje zeker de nadruk kan leggen op definitie, maar dat de beste resultaten komen van een combinatie van EMSculpt -behandelingen, een gezond dieet en een consequent trainingsschema. “In principe, als de patiënt al in topvorm is, dan kan EMSculpt alleen theoretisch alles zijn wat ze nodig hebben om een nog strakker lichaam te krijgen. Maar als ze meer een gemiddeld lichaamstype hebben, zoals de meeste mensen met een normale BMI, dan is EMSculpt geweldig om de definitie in hun buikstreek te verbeteren, maar raden we hen ook aan om een levensstijl van gezond eten en regelmatig sporten aan te nemen om een beter merkbaar en langduriger resultaat te krijgen,” zegt Sperling.

Hoe bereid je je voor op EMSculpt?

Vraag je je af of je een “ideale” kandidaat bent voor EMSculpt? Frank raadt het aan voor iedereen die gezondheidsbewust is en die sport, maar op zoek is naar die extra definitie die hun SoulCycle lessen niet opleveren – de kers op de taart, zogezegd. Als u moet kiezen tussen EMSculpten iets als CoolSculpting of SculpSure, zegt Frank dat de juiste keuze afhangt van uw doel.

Als u meer geïnteresseerd bent in het kwijtraken van vet, dan is CoolSculpting wellicht de beste keuze, en daarna kunt u EMSculpt gebruiken voor toning en spierdefinitie. Frank waarschuwt dat EMSculpt weliswaar kan helpen vet te verminderen, maar dat de belangrijkste functie het opbouwen van spieren is. Dus hoe minder vet u heeft op de plaats van behandeling, hoe meer zichtbare resultaten u zult behalen. Het apparaat is door de FDA goedgekeurd voor gebruik op de buik en de billen, met kleinere hulpstukken om de armen (biceps en triceps), kuiten en dijen te modelleren. Wanneer kleinere gebieden worden aangepakt, gebeurt dat meestal voor therapeutische of revalidatiedoeleinden.

Omdat EMSculpt een niet-invasieve procedure is, hoeven patiënten niet te vasten of rust te nemen voor hun afspraak. Gewoon opdagen op uw afspraak, en dat is het!

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Het eigenlijke EMsculpt-proces is relatief pijnloos. Het apparaat wordt over uw buik (of kont) aangetrokken, en vervolgens wordt het vermogen door de arts opgevoerd. Frank zegt dat ze meestal beginnen met een lager vermogen en dan naar boven werken, omdat direct naar 80 of 100 procent gaan de spieren kan overbelasten en zelfs een hernia kan veroorzaken. Volgens Frank is dit risico de reden waarom u waarschijnlijk niet snel een EMsculpt-apparaat zult vinden bij uw plaatselijke beautysalon; u hebt een getrainde behandelaar nodig die weet hoe hij het apparaat veilig moet gebruiken.

De weeën komen een paar seconden na elkaar en voelen vreemd aan als supersterke trillingen die je kern bereiken. Deze ervaring voelde enigszins ongemakkelijk tijdens mijn eerste behandeling, maar werd met elke volgende afspraak beter en gemakkelijker. Bij elke wee gaan je voeten omhoog, waardoor ik het gevoel kreeg dat de behandeling zeker werkte. Na een paar weeën schakelt het apparaat over op een kloppende beweging om het melkzuur dat door je spieren vrijkomt te helpen afbreken. Ik kon niet geloven hoe snel de behandeling voorbij was.

Mogelijke bijwerkingen van EMSculpt

EMSculpt profileert zich als een low-stress ervaring, en voor de gemiddelde patiënt zijn er geen significante bijwerkingen tijdens of na de procedure. “EMSculpt is een niet-invasieve, door de FDA goedgekeurde behandeling met weinig risico, en er zijn geen ernstige bijwerkingen geregistreerd door het gebruik van EMSculpt. Ook is de veiligheid van het apparaat ondersteund door talrijke studies,” zegt Sobel. “Zoals bij veel behandelingen zijn er echter patiënten die [EMSculpt] moeten vermijden of geen ideale kandidaten zijn voor dit type procedure.”

Sobel preciseert dat “EMSculpt niet mag worden gebruikt door iedereen die metaal of elektronica (zoals pacemakers, koperen spiraaltjes, enz.) in zijn lichaam heeft, omdat deze de magnetische golven kunnen verstoren.” EMSculpt is ook niet veilig tijdens de zwangerschap, maar kan na de zwangerschap worden gebruikt om diastasis recti te verbeteren – de gedeeltelijke of volledige scheiding die volgens Sobel door ongeveer tweederde van de zwangere vrouwen wordt ervaren.

De kosten van EMSculpt

Een EMSculpt-sessie kost gewoonlijk tussen $750 en $1000 voor elk van uw eerste vier sessies. Daarna kunt u pakketten kopen om uw Emsculpt-resultaten op peil te houden. Om eerlijk te zijn, voor die prijs is de behandeling voor de meeste mensen niet haalbaar. Maar Frank legt uit dat de machine zelf een MRI-machine van 250.000 dollar is, wat de kosten verklaart. Als u al honderden euro’s uitgeeft aan een fitnessabonnement of trainingslessen, kan EMSculpt het enige zijn dat u van uw trainingsplateau afhelpt en dus een waardevolle investering.

Na de EMSculpt behandeling

De dag na mijn eerste behandeling voelde mijn buik enigszins pijnlijk aan, zoals na een bijzonder intensieve Pilates-les. Ik ging terug voor drie behandelingen met een tussenpoos van enkele weken en wachtte op de verschijning van mijn gebeeldhouwde buikspieren. Twee weken gingen voorbij en ik had nog steeds geen zichtbaar resultaat. Wat wel gebeurde, is dat ik eindelijk de Kraai Houding kon doen tijdens een Y7 yoga les.

Yoga is zowat de enige vorm van beweging die ik leuk vind, maar mijn beoefening is sporadisch. Dus stel je mijn verbazing voor toen ik de Crow Pose probeerde – een beweging waarbij je voorover leunt op je handen, je benen optilt en je knieën op je achterste ellebogen steunt – en ik daadwerkelijk in staat was om ruim 10 seconden op mijn handen te balanceren. Ik was geschokt. Ik heb nog nooit zo’n beweging kunnen maken en ik wist dat het door EMSculpt kwam.

“Mijn grootste verwijzingsbronnen zijn mijn SoulCycle-instructeurs, voedingsdeskundigen, [en] professionele trainer-achtige patiënten,” zegt Frank. “Er is niets zo frustrerend als het bereiken van een trainingsplateau. Veel van mijn patiënten voelen dat hun hele kern sterker is na het doen van EMSculpt, en ze zijn in staat om het volgende niveau van hun fitnessreis te bereiken.”

Heeft EMSculpt geholpen?

Na nog een paar weken gaf ik het min of meer op om enig zichtbaar resultaat van EMSculpt te zien. Ik schreef dit toe aan het feit dat ik niet de “ideale patiënt” was die Frank beschreef. Omdat ik meer vet had rond mijn buik en niet de hele tijd sportte, had ik misschien niet de zichtbare resultaten mogen verwachten die werden beloofd?

Maar toen, op een dag, keek ik in de spiegel en keek letterlijk dubbel. Zou het kunnen? Zouden dat vage contouren van spierdefinitie zijn die ik in mijn buik zag? Zouden het buikspieren zijn? Mijn lichaamsvorm is altijd meer rechtopstaand dan rond, maar plotseling leek mijn taille kleiner en had ik meer een zandloperfiguur.

De witte Reformation-jeans die ik gewoonlijk maar één keer per jaar draag omdat ze zo beperkend zijn in de taille, voelde nu comfortabeler aan; er was een merkbaar verschil in de moeilijkheidsgraad bij het dichtknopen van het bovenste knoopje. Ik voelde me zekerder in mijn badpak, met een kort topje en naakt. Het is niet zo dat ik plotseling wakker werd met een keiharde sixpack, maar de verandering was onmiskenbaar. EMSculpt had gewerkt en mijn buik was strakker en strakker dan ooit tevoren.

De uiteindelijke conclusie

Ik moet benadrukken dat EMSculpt weliswaar effectief is, maar geen wondermiddel. Idealiter eet u gezond en traint u samen met de behandeling, en als u dat doet, zal de combinatie van een voedzame levensstijl en EMSculpt u de beste resultaten geven. Dat gezegd hebbende, was ik onder de indruk dat ik zelfs met mijn beperkte training en mijn grote liefde voor pastamaaltijden toch resultaten kon zien. Was al het vet in mijn buik vervangen door buikspieren die staal zouden kunnen snijden? Helemaal niet. Maar voelde (en zag) mijn maagstreek slanker, strakker en gewoon veel strakker? Absoluut.

Als je bent zoals ik en niet vaak sport, maar toch probeert een gezonde levensstijl te volgen en gewoon iets wilt om te helpen bij het vormen van je buik of billen, kan ik bevestigen dat de behandeling het geld waard is, want je zult waarschijnlijk resultaten zien. Uiteindelijk is dit een revolutionaire behandeling die alleen maar meer gemeengoed zal worden naarmate meer mensen het proberen en erover horen. “Dit gaat voor het lichaam doen wat b*tox deed voor het gezicht in de jaren ’90,” voorspelt Frank. “Het gaat echt het spel veranderen voor medische en cosmetische toepassingen. Het lichaam is het nieuwe gezicht.”

Vraag een gratis consult aan

Na het lezen van de EMSculpt ervaring van Faith Xue ook benieuwd wat EMSculpt voor jou kan betekenen? Vraag een gratis consult aan!