Buikvet? Oorzaak en oplossing!

Buikvet is heel normaal. Maar te veel buikvet kan als erg storend worden ervaren. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Er zijn meerdere oorzaken die leiden tot buikvet. Denk hierbij aan verkeerde voeding, onvoldoende nachtrust en stress. Wil jij van jouw buikvet af? CoolSculpting Kliniek biedt dé oplossing voor het verwijderen van buikvet!

Hoe ontstaat buikvet?

Buikvet is vetweefsel dat zich onder de huid bevindt in de buikholte. Te veel buikvet kan een directe bedreiging vormen voor veel organen, zoals de maag en lever. Daarnaast vormt het een risicofactor voor onder andere stofwisselingsziekten, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Buikvet kan erfelijk zijn, maar het ontstaan ervan kan ook andere oorzaken hebben.

Oorzaken buikvet

Verkeerde voeding

De meeste mensen consumeren dagelijks meer suikers dan ze daadwerkelijk weten. Denk hierbij aan snoepgoed, frisdranken, brood, fruitsappen en cafeïne houdende drankjes. Maar ook te veel zout kan beter vermeden worden, je lichaam houdt hierdoor te veel vocht vast dat zich uiteindelijk ophoopt bij je buik. Daarnaast is alcohol ook een boosdoener. Onderzoeken hebben aangetoond dat je lichaam alcohol snel als vet opslaat.

Onvoldoende nachtrust

Uit onderzoek is gebleken dat onvoldoende nachtrust kan leiden tot gewichtstoename en dus ook buikvet. Wanneer je in de nacht onvoldoende rust, stijgt de cortisolproductie wat leidt tot meer vetopslag.

Stress

Ook stress kan zorgen voor gewichtstoename en dus ook voor buikvet. Er wordt een grote hoeveelheid cortisol aangemaakt wanneer je stress ervaart in je lichaam. Als het lichaam te veel cortisol aanmaakt, wordt het overtollige deel opgeslagen in de buikholte als actief vetweefsel.

Verstoorde cortisolproductie

Wanneer je een verstoorde of te hoge cortisolproductie hebt, kun je meer honger ervaren. Door dit hongergevoel is de kans groter dat je meer of vaker gaat eten, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer buikvet.

Ziekte of medicijngebruik

Bepaalde ziektes of medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam vet sneller opslaat. Een voorbeeld hiervan is prednison. Helaas is dit niet te voorkomen, dus zul je een goede balans moeten vinden in de bovenstaande punten.

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Om van buikvet af te komen zijn een aantal aspecten erg belangrijk. Voorop staat natuurlijk een gezond en gevarieerd eetpatroon. Eet plantaardige producten zoals groenten, fruit en graanproducten. Drink daarnaast voldoende water en probeer meerdere keren op een dag te eten. Een stevig ontbijt is hierbij belangrijk. Verminder het eten van suikers zoals snoep, taart en chocolade. Laat daarnaast alcoholische drankjes vaker staan en stop met roken. Kies ervoor om dit gezonde eetpatroon te combineren met regelmatig bewegen. Ga voor een combinatie of afwisseling van kracht- en cardiotraining. 

Een gezond eet- en leefpatroon in combinatie met sporten kan wonderen verrichten, maar het geeft vaak niet voldoende resultaat. Gelukkig biedt CoolSculpting hiervoor een oplossing! Door onze CoolSculpting behandeling kunnen we precies de gebieden behandelen waar jij je aan stoort.

CoolSculpting behandeling buikvet

Bij de CoolSculpting behandeling wordt cryolipolyse toegepast om het buikvet te verwijderen door de bevriezing van vetcellen. Deze cellen worden op een natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. Wanneer de vetcellen afgevoerd zijn, komen ze niet meer terug. Dit zorgt voor definitieve verwijdering van jouw buikvet. De behandeling is veilig, pijnloos en er is geen hersteltijd nodig.